Unia Europejska - Projekty
Strona główna/Przedszkole/Menu tygodniowe

Menu tygodniowe

WTOREK 22.04.2025 r.

 

Śniadanie: kanapka z szynką drobiową (1,7), ogórek kiszony, herbata

Obiad: kapuśniak (1,9)

zapiekanka drożdżowa z szynką, warzywami i z serem żółtym (1,7), kompot

Podwieczorek: mus owocowy

 

ŚRODA 23.04.2025 r.

 

Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem (1,7), jabłko, bułka z masłem (1,7)

Obiad: krupnik (1,9)

kluski serowe na słodko (1,3,7), gruszka, woda niegazowana

Podwieczorek: chleb słonecznikowy z masłem i zawijaniec z indyka (1,7), rzodkiewka, papryka, herbata

 

CZWARTEK 24.04.2025 r.

 

Śniadanie: chleb graham z masłem i z serkiem śmietankowym (1,7), pomidor, ogórek kiszony, herbata

Obiad: zupa jarzynowa (1,7,9)

kotlet mielony (1,3), warzywa na parze, ziemniaki (7), kompot

Podwieczorek: jogurt naturalny z musem owocowym (7)

 

 

PIĄTEK 25.04.2025 r.

 

Śniadanie: bułka z masłem (1,7), pasta jajeczna (3,7), ser żółty (7), ogórek zielony, rzodkiewka, herbata

Obiad: zupa fasolowa (1,7,9)

miruna z piekarnika (4), surówka z marchewki, ziemniaki (7), kompot

Podwieczorek: banan, jabłko

UWAGA

Z przyczyn obiektywnych i niezależnych od nas, jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych.

Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza ( w takim wypadku należy dostarczyć do przedszkola stosowne zaświadczenie o alergii występującej u dziecka).  Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla malucha może być wręcz kluczowe dla rozwoju.

 

do góry